woensdag 18 september 2024

18 jaar J!

18, dat vraagt om een feestje.
Zijn cadeau-reisje naar Rome heeft hij al gehad maar vandaag vierden we zijn 18e verjaardag met ballonnen, lekker eten (na 5 dagen Rome liet hij de pizza en pasta links liggen en werd het Chinees) en kaarsjes blazen.
Vanaf nu duik je het volwassen leven in en met de start aan de unief gaat een wereld voor je open gaan.
Gelukkige verjaardag J!

dinsdag 17 september 2024

Ciao Bella Italia

De dagen in Rome zijn voorbijgevlogen. Op maandag gingen we terug het vliegtuig op naar huis.
We blikken nog even terug op onze citytrip.
J heeft er duidelijk van genoten. Zijn favorieten waren het Coloseum en het Museo Nazionale d'Arte Moderne. Het minste vond hij het Vaticaans Museum. Mooie collectie maar gewoon te veel en te druk en te veel nadruk op de Sixtijnse Kapel.
B vond vooral het Colosseum/Palatijnse Heuvel en het Museo Nazionale Romano de moeite. Ook hij zet het Vaticaans Museum op de laatste plaats om dezelfde redenen.
Bij mij steekt de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum (met oude kerk) er boven uit. Bij de musea heb ik niet echt een favoriet maar waren het overal de werken van Bernini waar ik van onder de indruk was. Het minste vond ik dan weer de Sint Pieters Basiliek. Te megalomaan, te druk. Hoewel het stuk van de koepel dan wel weer interessant was. 
We hebben zo veel gezien en nog altijd het gevoel dat we nog niet de helft van de stad hebben verkend. We hebben een leuke tijd gehad maar ons programma zat wel propvol en nu moeten we toch even bekomen van al de indrukken. De Engelenburcht, een aantal musea,... staan zeker nog op het verlanglijstje. Maar voor nu hebben we Rome toch even gezien.
Ciao Bella Italia. Arrivederci Roma.
Welkom terug in België.

Rome: Pizza i Pasta

In Italië kan je lekker eten. Allerlei pizza, pasta, risotto,...
En tussendoor proefden we van de lekkere ijsjessmaken. Mango, Meloen, Limoen, Vijgen, Fondante,... Alles was even lekker.
Foodstagram spam! 

Rome: Museo Nazionale Romano

De rest van onze laatste dag vulden we met de Museo Nazionale Romano. Archelogische musea in de thermen of een palazzo waar er 2 vlakbij elkaar en eentje wat verder weg lag waardoor we ook nog de piazza del popolo zagen. Wel de moeite. Joaquin was heel geïnteresseerd. 
Maar na 5 dagen vol musea ea zat het hoofd vol en was het na dit laatste pallazo echt wel genoeg geweest.
Nog wat souvenirshoppen voor de thuisblijvers. En een ijsje mocht natuurlijk ook niet ontbreken.
En voor onze laatste avond gingen we na het inpakken nog uitgebreid gaan eten.