vrijdag 28 juni 2024

Schooljaar uit, vakantiemodus aan.

Alle rapporten zijn geschreven en uitgedeeld, de oudercontacten zijn achter de rug. En we kunnen alleen maar fier zijn op de 3 tieners.

M had een schitterend rapport. Bijna alle doelen behaald op schoolse vlak. Ondanks al grote stappen is inzetten op spraak (durven spreken en verstaanbaar spreken) het werkpuntje dat blijft. De grootste prestatie is op vlak van motoriek: 100m rechtdoor fietsen. Eentje waar we ook in de vakantie gaan blijven op oefenen.
Voor volgend jaar mag hij in principe naar de finaliteitsklas, zodat de focus verschuift van het schoolse naar het voorbereiden op werk. Welke richting dit zal uitgaan is nog wat afwachten, maar als we het rond krijgen, hebben we waarschijnlijk al een stageplaatsje voor na de vakantie. Spannend!

J had zoals gewoonlijk een schitterend rapport, een goeie GIP en heeft met succes het 6e middelbaar afgerond. Op naar de unief!

N heeft een jaar gehad waarin ze met pieken en dalen startte op een nieuwe school, de examens van december waren niet zo goed. Maar ze heeft zich herpakt. En kon nu thuiskomen met een goed rapport! Alle slechte punten opgehaald, haar examens van juni waren echt super. Het harde werken van de afgelopen weken (maanden) werd beloond!
Haar interesse wordt ook duidelijker en met de kijkstages in het achterhoofd wist ze al snel welke richting ze uit wil. Iets met peuters/kleuters, want daar ligt haar hart.
Volgend schooljaar start ze in het 5e middelbaar, richting 'opvoeding en begeleiding'. Dubbele finaliteit, dus na het middelbaar kan ze kiezen om te gaan werken of verder te studeren. Volledig haar ding, dus we hebben er vertrouwen in.

Maar nu eerst een welverdiende vakantie voor alle 3!

Geen opmerkingen: