zondag 2 juni 2024

Sint Petersburg

Sint Petersburg
Set collection met open drafting, tableaubuilding
We weten niet of we iets verkeerd speelden en zo ja, wat het dan was. Maar regelboekje was heel onduidelijk, filmpje zei iets anders dan regelboekje,... 
Beetje moeilijk dus om in detail te gaan ivm de regels. Maar ik kan wel algemene beschrijving geven.
Er worden x-aantal kaarten opengedraaid, en dan kan je om de beurt die kopen of passen. Wanneer je een kaart koopt met dezelfde naam, krijg je een munt korting (cumulatief)
Wanneer iedereen na elkaar gepast heeft, krijg je de voordelen van die kleur kaarten en komt de volgende stapel kaarten (met andere kleur) aan bod.
Groene kaarten leveren munten op.
Gele kaarten leveren munten en stappen op het track op. Na elke gele ronde scoor je ook de meerderheden op het track.
Blauwe kaarten leveren punten op.
Rode kaarten leveren munten op en punten set-collectie einde spel.
De laatste stapel telt verschillende soorten kleuren en dat zijn upgrade-kaarten. Je betaalt het verschil in munten en vervangt de kaart.
Het spel stopt wanneer een kleur kaarten op is, ronde wordt nog uitgespeeld.

Conclusie:
Ofwel deden wij iets compleet verkeerd. Ofwel zit er een kink in de kabel van gameplay. Nochtans 4 veelspelers en verschillende keren boekje nagekeken wat we verkeerd deden.
We konden met moeite iets opbouwen, veel te dure kaarten en veel te weinig geld. Groene en gele kaarten à volonté maar de andere kleuren kwamen er maar een paar per ronde in het spel. Wie geluk had en 1e keuze had die ronde, ging dus met de beste kaarten en de kortingen van de engine lopen. Runaway leader.
Gameplay viel dus echt wel plat. Ondanks dat dit toch als een klassieker gerekend wordt.
Voor mij viel deze onder: 1 keer en nooit meer.
(Tenzij zou blijken dat we effectief iets helemaal anders gespeeld hebben waardoor gameplay dus niet klopte. Dan wil ik die wel een 2e kans geven)

Geen opmerkingen: