vrijdag 15 maart 2019

Lovecraft Letter

Lovecraft Letter is een variant van Love Letter. Maar dan in de wereld van Ctulhu. Het spelconcept is gelijkaardig. Je hebt 1 kaart in hand, je trekt een kaart van de stapel en je speelt 1 van die 2 kaarten. Wanneer je een gewone kaart speelt, ben je 'sane'. En doe je gewoon de actie zoals je die kent van Love Letter. Je hebt echter ook alle kaarten als 'insane' versie. Wanneer je een insane-kaart speelt, krijg je vanaf de volgende insane kaart die je speelt, de betere versie van de gewone actie. Je moet echter wel per insane kaart die je in je eigen aflegstapel hebt een kaart van de trekstapel omdraaien. Als dit een gewone kaart is, gebeurt er niets en kan je gewoon je beurt spelen. Zit er echter tussen de omgedraaide kaart(en) een insane kaart, dan ben je dood.
Dit maakt dat het spel meer random is dan de gewone Love Letter. En het zorgt vaak ook voor kortere rondes hebt omdat je veel meer kans hebt om er uit te liggen.
Van artwork spreekt het mij wel meer aan dan de gewone versie. Het is sowieso mijn soort thema. En de (poker)chips zijn dan ook supermooi. Maar van gameplay verkies ik dan toch de gewone Love Letter (of de Deluxe versie, met meer karakters).

Geen opmerkingen: