woensdag 6 maart 2019

Zombie Tsunami

Een partygame voor 3-6 personen.
Wij zijn zelf geen fan van partygames, geef ons maar het zwaardere werk.
Maar voor de kinderen is dit wel eens leuk, dus kregen ze voor de sint oa dit spel. Door de veelheid aan spellen, kwam deze nu pas op tafel. Het was een schot in de roos.
M kan hem nu al zelfstandig spelen na 1x samen spelen met B. J en N vinden hem leuk. Ook al kunnen ze soms moeilijk om met het stelen van elkaar, liegen,... Toch blijven ze aan tafel en kunnen na wat gevloek verder spelen.
Het is een vrij simpel spel. Er wordt een kaart gedraaid en je voert de actie van die kaart uit. Zo kan je je zombies moeten rollen en de zombies die met het gezicht naar boven liggen, gaan dood. Of je moet samen over een kloof en allianties vormen. Maar afhankelijk van je goalcard ga je al dan niet liegen. Je kan ook een mens krijgen, die in een volgende ronde een zombie wordt. Maar je kan even goed een ander bombarderen en dan verliest die persoon zijn mensen of moet hij een zombie afgeven. Op bepaalde momenten kan je gaan shoppen en ook daar kan je kiezen om mensen te nemen, zombies te krijgen, een bom te gooien of te gaan stelen.
Wie na 3 rondes de meeste zombies heeft, is de winnaar.

Geen opmerkingen: