donderdag 26 september 2019

Arcadia Quest

Arcadia Quest is een leuk avonturenspel waarbij je opdrachten moet volbrengen en moet vechten tegen elkaar en tegen monsters (orcs, sisters, lord fang,...).
Je kiest door te draften 3 karakters, die elk hun eigen krachten en zwaktes hebben.
Je hebt in je beurt 3 bewegingspunten en een aanvalmogelijkheid.
Je hebt een aantal wapens die je over je 3 karakters verdeelt. Je kan elk wapen maar 1x gebruiken en dan is het uitgeput. Wanneer je een rust-actie doet (en dus niet gaat moven en aanvallen), herlaad je je wapens.
Bij een aanval gooi je het aantal dobbelstenen op het kaartje. En kijk je hoeveel hits je hebt. De tegenspeler kan dan verdedigen, het aantal dobbelstenen ook afhankelijk van je karakter + eventuele kaarten.
Ook monsters kan je aanvallen. Maar pas op, want zij doen ook een tegenaanval en ze vallen zomaar aan wanneer je hen passeert.
Per 'kill' die je doet, krijg je een muntje. In een enkel spel is dit niet van belang.
De kans dat je karakter minstens 1x doodgaat is dan ook groot. Maar geen probleem, wanneer je een rust-actie neemt, kan je je karakter terug op het bord brengen.
De eerste die 3 opdrachten volbracht heeft, wint.
Je kan dit spel echter ook in campaign-vorm spelen.
Dat maakt het nog leuker omdat je dan met de munten die je ontvangen hebt betere wapens kan kopen. Dan wordt het scenario ook wel moeilijker.
En dan is het wel belangrijk om zo weinig mogelijk zelf gedood te worden, want elk doodshoofdje zorgt dan voor een 'wonde'. Een kaart die je op de plaats van je wapens moet leggen en dus zorgt voor minder wapens voor dat karakter. En als je pech hebt, zorgt het ook voor een nadeel tijdens gevechten,...
Arcadia Quest is vrij eenvoudig van spelregels. Maar zit tactisch heel goed in elkaar.
Je moet ook wat geluk hebben met dobbelen en er ook tegen kunnen dat je verschillende keren een target bent. Maar thematisch is dit gewoon een super spel!
Het enige minpunt is dat je veel werk hebt met het opzetten van het spelbord. Zeker als je een campaign speelt en 2 scenario's wil spelen op 1 avond, verlies je daar wel wat tijd mee.
We hebben het spel zelf niet in de collectie. En dit was nu de 2e keer dat ik het speelde. Intussen vind ik het jammer dat we het niet hebben. Gelukkig zit het wel in onze spelersgroep, want anders was dit een instant-buy.

Geen opmerkingen: