zondag 29 september 2019

Parks

Parks
Een vrij eenvoudig spel waarbij je je 2 hikers op de beste manier moet laten vooruit stappen (workerplacement) om resources te krijgen, te ruilen, acties te doen zoals een foto nemen, een canteen-kaart nemen, een park bezoeken of een gear-card kopen.
Canteen-cards geven je een extra voordeel ivm resources wanneer je een druppel (ook een resource) inzet. Gear-cards zijn trekking-spullen die je kan kopen en die geven een permanent voordeel.
Je kan elkaar wel wat blokkeren omdat je maar 1x je kampvuur kan inzetten om op dezelfde hikers-spot (actieplaats) te staan als een andere hiker. Of door snel te racen en de beste park-kaart te reserveren zodat je tegenstander die niet kan bezoeken.
Er zijn 4 rondes (4 seizoenen) en je hebt een goalkaart die je op het einde nog extra punten kan opleveren.
De rest van de punten behaal je tijdens het spel door parken te bezoeken (benodigde resources inleveren) en foto's te nemen.
We hebben deze Kickstarter sinds vanmorgen en hij kwam al 2x op tafel. Een eerste spelletje waarbij N en ik eens gingen testen. En deze namiddag terwijl M naar de scouts was, speelden B en J ook mee. Hij speelt vlot weg. Met 2 spelers een groot halfuur, met 4 op een groot uur gespeeld.
Herspeelbaarheid is ook ok. Omdat je verschillende seizoenskaarten en verschillende goalcards hebt. En omdat je hikers-trail nooit hetzelfde is.
Leuk gateway-spel dat supermooie componenten en artwork heeft.
Ook de gametray is super uitgewerkt. Alles heeft een vaste plaats en zit compact en goed opgeborgen.
Deze zal zeker vaak op tafel komen!

Geen opmerkingen: