zaterdag 28 september 2019

Imaginarium

Deze lag bijna een jaar in de kast na éénmalig spelen. Daar moest verandering in komen. Dus gingen B en ik het duel aan wie de beste machine kon bouwen.
Het steampunk-thema zit in het mooie artwork verweven. Van gameplay is het een workerplacement, action-selection en engine building mechanisme.
In spelersvolgorde ga je je werker plaatsen. Wie de meest linkse actie heeft, voert zijn beurt uit. En na zijn beurt neemt hij de eerste plaats in op het volgorde-spoor.
Een beurt bestaat uit resources nemen die je machine (kaarten onderaan) produceert. Je kaart kopen of carbon nemen. Je acties selecteren adhv je tijdwiel. Kijken of je 1 van de goals behaalt hebt en eventuele punten nemen. Je werker op het volgorde spoor plaatsen voor de volgende beurt.
Wie 20 punten heeft, verkondigt dit en de ronde wordt uitgespeeld.
En bij de eindtelling kan iedereen nog extra punten scoren adhv de meerderheid van het aantal resources.
Met 2 spelers speelt hij net iets anders en krijg je naast je karakter ook nog een saboteur in het spel. Zo kan je worker-spots blokkeren en eventuele kaarten bij de gekozen actiespot vernietigen.
B en ik vonden allebei dat hij leuker is met meer spelers.
De saboteur doet wel iets maar te weinig in vergelijking met een andere tegenstander. Ook de resources vergelijken op het einde is leuker als je met meerdere spelers bent.
Het voordeel is wel dat hij vlot speelt met 2. Op anderhalf uurtje, met uitleg inbegrepen.
Misschien toch eens zorgen dat deze vaker op tafel komt.

Geen opmerkingen: