vrijdag 13 september 2019

Harry Potter Defence against the Dark Arts

Een competitieve 2-speler deckbuilder in de wereld van Harry Potter Hogwarts Battle.
Als je Hogwarts Battle gespeeld hebt, ben je snel mee hoe het spel verloopt. De symbolen zijn gekend, gameplay is redelijk gelijklopend, alleen val je nu alleen elkaar aan ipv samen te werken tegen de villains. Wie het eerst 3x gestunned is, verliest.
Het is een vrij makkelijke deckbuilder, je koopt kaarten om je deck te versterken, je valt aan en je kan healen. Je moet er voor zorgen dat je deck goed opgebouwd is en je dus de goeie kaarten kan kopen, je een sterke aanval kan uitvoeren en je ook kan genezen nadat de ander jou heeft aangevallen.
Om dit nog beter te doen, heb je allies. Die leg je bovenaan en geven je bepaalde voordelen als je aan de voorwaarde voldoet. In tegenstelling tot bv in Hero Realms kan je de allies niet zo gemakkelijk wegspelen. De overeenkomsten zijn voor de rest wel groot. Ook in Defence against the Dark Arts kan je combo's maken door je huis waarmee je speelt of een ally die je bovenaan liggen hebt in dezelfde kleur van bepaalde actiekaarten (spells of items). Waarmee je je actie van je kaart beter maakt of nog een extra actie krijgt.
Wanneer je je tegenstander hebt gestund, gaan alle kaarten, dus ook je allies, terug in je stapel en wordt die geshuffled. Zodat de ander ook kan proberen een goeie combo van allies op te bouwen vooraleer hij weggevaagd wordt.
Terwijl een 1e ronde nog mooi heen en weer gaat, worden de volgende rondes eigenlijk vooral kijken wie het snelst zijn allies op tafel krijgt.
Als je van Harry Potter en deckbuilding houdt, is dit een heerlijk spel om met 2 je een (half)uurtje te vermaken.
Het enige nadeel aan dit spel is dat sommige allies wat overpowered zijn. Dat zorgt ervoor dat het soms heel moeilijk kan zijn om iets uit te richten tegen de tegenstander. Na een 1e keer spelen ga je dit wel wat tegen proberen gaan door die kaarten uit het spel te halen (dit kan met bepaalde actiekaarten) zodat je tegenstander die niet kan kopen als je zelf niet voldoende munten hebt.

Geen opmerkingen: