donderdag 19 september 2019

Clank in Space met Apocalypse

Een deckbuilder, die doen het altijd goed.
Clank! is een deckbuilder waarbij je op pad gaat op een speelbord en op zoek gaat naar de schat. Clank! In Space is een zelfde soort deckbuilder met spelbord, maar dan in de ruimte. Met een iets andere gameplay, ook iets moeilijker om levend terug te geraken en punten te scoren.
Wij verkiezen de 'In Space'. Het thema ligt ons wat beter. Dit spel komt dan ook regelmatig op tafel.
Je start met een deck van 10 kaarten, gaat stappen zetten en/of kaarten aankopen. Wanneer de volgende kaart uit de markt een monster is, worden cubes getrokken uit de zak. Een zwarte cube is veilig, wanneer het een cube van je spelerskleur is, ben je een leven kwijt. 'The Boss' gaat bij bepaalde events ook verder en wordt gevaarlijker omdat er meer cubes moeten getrokken worden. Wanneer je een artefact hebt, moet je zorgen zo snel mogelijk veilig in een capsule te zitten.
Vrij makkelijke gameplay, niet zo makkelijk om te winnen.
Er is ook een uitbreiding. Apocalypse.
Daarbij hebben je zwarte cubes ook nog een extra functie. The Boss kan nog sterker worden door bepaalde acties (bv reshuffle je deck, bepaalde kaarten mogen niet gespeeld worden,...) maar zelf heb je ook de mogelijkheid om de zwarte cubes te stelen van The Boss, die leveren bij bepaalde kaarten extra voordeel op. En die zijn punten waard op het einde van het spel.
Jammer genoeg was de 1e keer spelen met uitbreiding een beetje een flop. Ongeluk bij de kaarten op de markt, waardoor de 1e rij zwarte cubes al verloren was na de 2e speler, nog geen ronde ver. Daardoor is er weinig op de zwarte cubes gespeeld. Volgende keer beter, want hoewel het deze keer niet zo veel toevoegde (we hadden dan ook het makkelijkste level gekozen), zie ik wel potentieel. Ik denk dat we nog weinig zonder deze uitbreiding zullen spelen.

Geen opmerkingen: