donderdag 19 september 2019

Black Angel

Veel verschillende mechanismes in 1 spel. Tile-placement, dice-placement en hand-management. Niet de makkelijkste spellen die dit allemaal combineren.
Maar we willen de uitdaging aangaan om de Black Angel veilig naar een nieuwe planeet (Spes) te loodsen.
In je beurt ga je ofwel sectie A spelen: je actiebord activeren, een dobbelsteen leggen en die actie spelen en daarna een kaart nemen in dezelfde kleur van je dobbelsteen. Ofwel sectie B: je dobbelstenen nemen en opnieuw gooien, je spelersbord opruimen en de Black Angel activeren (die dan dichterbij de planeet komt door de 1e tegel naar achteren te schuiven).
Er komt wel wat spelersinteractie aan te pas, omdat je dobbelstenen van elkaar kan kopen. Dat zorgt er voor dat je weinig op voorhand kan plannen, want er wordt sowieso onder je duiven geschoten door je medespelers.
Ook wanneer je een kaart speelt in space kan dit voor veranderingen zorgen door de 'aanvallen' van aliens.
Op zich geen probleem, je strategie aanpassen hoort er gewoon bij.
Waar ik echter wel wat meer moeite mee had, waren de kaarten die je in space kan spelen (hand-management). Sommige kaarten zijn gewoon beter dan andere. Bij bepaalde kaarten krijg je resources, anderen leveren punten op door iets om te zetten, nog andere kaarten moet je een engine opbouwen om de punten te scoren wanneer je kaart uit het zicht verdwijnt en de laatste categorie levert punten op zonder dat je iets moet doen. Wanneer je in het begin van het spel enkel de resource-kaarten krijgt, wordt het moeilijk om de anderen bij te houden bij het scoren.
Bij een euro-game waarbij toch wel wat denkwerk en strategie aan te pas komt, is dat toch wel een minpunt dat je echt afhankelijk bent van die kaarten.
Edit: wanneer je met advanced rules speelt, mag je ipv gewoon een kaart te trekken (bovenste), 2 kaarten trekken en 1 kiezen. Dat verkleint de luck-factor wel.
Artwork is wel super! De kleuren springen er echt uit, het spelbord is mooi, de tegels voor de black angel zijn gewoon goed!
Het is wel een leuk spel en als het op tafel komt zal ik hem zeker meespelen. Maar waar hij vooraf op mijn interesse-lijst stond voor Spiel Essen '19, is dit eentje die na het spelen wel geschrapt wordt van dat lijstje.

Geen opmerkingen: