zaterdag 3 december 2022

Dog Park

Dog Park
2 spelers
Er zijn 4 rondes. Elke ronde bestaat uit
- Bieden: je zet punten (reputatiespoor) in als biedwaarde
- Selectie: je bepaald welke honden je wil meenemen op je wandeling en betaalt de benodigde resources en geeft ze een leiband-token
- Wandelen: je kiest hoeveel plaatsen je vooruit stapt (1 tem 4) en krijgt het voordeel/resource van de plaats waar je op eindigt. Staat er al iemand op die plaats, betaal je een punt om de resource te krijgen (of je kan er ook voor kiezen het niet te nemen)
Wie als eerste binnen is, kiest zijn bonus. De laatste moet binnenkomen als er niemand anders meer in het park is en krijgt een minpunt.
- Thuis: je krijgt 2 punten voor elke hond die je meenam op wandeling en minpunten voor de honden in je kennel die geen leiband hebben
Na 4 rondes scoor je punten voor je plaats op reputatiespoor, je final-scoring op bepaalde hondenkaarten, area-control van de meeste honden van 1 soort, je doelkaart en als laatste je overgebleven resources.

Conclusie:
Voor een hondenliefhebber zoals ik spreekt dit thema wel hard aan. Artwork is dan ook mooi en er zijn heel wat hondenrassen vertegenwoordigd. In de ks-versie heb je ook nog uitbreidingen. Productiekwaliteit is top! Heel leuk ook hoe de resource-trays een bot-vorm hebben.
Gameplay doet vooral het wandelgedeelte wat denken aan Parks. Maar toch verschillend genoeg om beide in de collectie te hebben. 
Het bieden is een leuke extra. Hoeveel punten ben je bereid om in te zetten voor die ene specifieke hond. Maar er zijn ook genoeg andere manieren met scout of swap-acties die kunnen zorgen voor een hond van een specifiek ras.
Met 2 spelers doet er een automa mee. En dat is niet zo fijn. Je weet op voorhand op welke kaart die zal bieden (altijd de hoogste voor scoring area-control). En een dobbelsteen bepaalt hoeveel hij biedt. Wat er voor zorgt dat dit bieden toch minder interessant wordt.
Ook met het wandelen is het de automa die mee doet en is het puur dobbelgeluk die bepaalt hoeveel stappen die zet.
Om die redenen zal dit spel nog beter zijn met 3 of 4.

Geen opmerkingen: