zaterdag 3 december 2022

Flamecraft

Flamecraft 
3 spelers
In je beurt ga je je mini-draakje verplaatsen naar een winkel en daar een 'gather' of 'enchantment' actie doen.
Bij gather ga je de resources van die locatie krijgen, een draak-kaart in een winkel plaatsen en het voordeel onder de geplaatste kaart krijgen, een fire-up doen (kracht gebruiken) van 1 kaart op de winkellocatie en de kracht van de winkel zelf gebruiken.
Bij enchantment ga je een kaart kopen met hetzelfde symbool als je winkel en de nodige resources betalen voor punten/voordelen.
Fancy dragons zijn kaarten die je krijgt als voordeel of via bepaalde winkelacties. Dat zijn extra punten die je kan scoren tussendoor (zon) of endgame (maan).
Het spel eindigt wanneer de stapel drakenkaarten op is of wanneer de stapel enchantment-kaarten op is.

Conclusie: Over de schattige draakjes moet ik niet veel zeggen. Artwork is gewoon top. Ook de resources zijn heel mooi in de deluxe-versie. De mini's zijn in principe onnodig maar zijn zo cute!
Gameplay. Hmmm. Niet slecht, zeker niet. Maar toch ook paar puntjes van kritiek.
Voor een familiespel misschien net wat te chaotisch met de 6 verschillende krachten voor 'fire up' waarbij je ook kaarten kan swappen en serieuze combo's maken.
En voor geroutineerde spelers net wat te rechtlijnig in resources verzamelen en ze omzetten in questkaarten en dus punten en andere voordelen. 
Al heb ik daar op bgg wel een leuke variant/houserule gelezen om er wat meer pit aan te geven. Ipv de startwinkels neem je ook voor die 6 winkels eentje van de stapel. Zodat je al vanaf het begin shops kan activeren voor de kracht. Geen idee of het ook echt werkt maar we kunnen het maar eens proberen.
De combo's zijn echt iets waar je moet op spelen. Dat is de kracht van het spel. 
Maar net dit is ook wel een negatief puntje. Je kan makkelijk de draad kwijtraken bij het chainen van acties (fire up). En als iemand een goeie combo heeft, is er toch wel wat downtime voor de andere spelers. Goed met 2 of 3. Maar ik zou hem niet met 4 of 5 spelen.

Geen opmerkingen: