vrijdag 20 juli 2007

Efteling (deel 2)

Gisteren zijn we op daguitstap geweest naar de Efteling. Mooi weer, leuke omgeving, de kindjes hebben zich geamuseerd,... Kortom, een leuke dag.
De rit naar de Efteling verliep vlekkeloos. Daar aangekomen wachtte ons het sprookjesbos. Wandelen langs de bekende sprookjes was leuk voor eventjes, maar het begon toch vlug te vervelen wegens te weinig actie.
Dan maar gaan eten. J at met veel plezier alles op, M had niet veel zin in de vegetarische lasagne en heeft dan wat frietjes gegeten. Na het eten eventjes op de speeltuin, wat rondwandelen voor een eventuele middagdut en dan een attractie op.
Het had allemaal een aantrekkingskracht op M, maar toen hij in de 1e attractie (een soort rups als op de kermis) zat begon hij toch wat schrik te krijgen. De volgende attratie was al wat leuker. Kijken naar poppen in verschillende werelddelen. J vond het heel plezant, M moest toch zijn schrik overwinnen.
Dan maar iets rustiger oorden opzoeken en een boottochtje gemaakt. Daarna fruit en ijsje dat werd opgesmuld en toen maar een treinritje gemaakt. Leuk om het park eens te bekijken. Tijdens de treinrit hadden we nog wat leuke attracties gezien en die gingen we dan ook opzoeken. Eerst naar de auto's. Zowel M als J hebben gestuurd, met papa als begeleider. Daarna nog naar de piratenbootjes (en walvis) die ronddraaien. Als afsluiter was dit wel leuk. J lachte zich een kriek en deed mooi de handjes in de lucht. M was wat voorzichtiger, maar vond het wel tof.
Dan nog een hamburger gegeten en dan naar de auto.
Het naar huis rijden was de hel. Gelukkig sliep M wel. B reed constant verkeerd, J krijste de boel bij elkaar vanwege oververmoeidheid. (Let wel, zowel M als J hadden van de hele dag niet geslapen) Na een halfuur had B de juiste weg gevonden en nog een halfuurtje later (na nog een pamper-pitstop) viel J uiteindelijk toch in slaap. Terug rust.

Geen opmerkingen: