woensdag 4 juli 2007

Thuisbegeleiding

Vandaag kwam K, de thuisbegeleidster van De Tandem, langs. M heeft leuk gespeeld met haar. Een legpuzzel maken ging heel goed. Potjes stapelen was leuk, maar ze omver duwen was nog leuker. Daarna werd nog de vormendoos bovengehaald en M begint het verschil tussen de vormpjes te kennen. Af en toe nog een misser, maar regelmatig vond hij het juiste vormpje.
Ik heb ook met haar een gesprek gehad over M's gedrag. Sinds J rechtstaat is M erg agressief geworden naar zijn broer toe.
Ze gaf me wat tips om er nog gerichter mee om te gaan. Het komt er op neer om de time-out volledig buiten het spel te houden, dus gaan we de time-out plaats (het park) verhuizen naar een andere ruimte.
Daarnaast gaan we hem ook aanleren om "nee" te zeggen, ipv direct te slaan, duwen of bijten.
En hij krijgt een speelhoekje enkel voor zich alleen, zodat hij toch het gevoel blijft hebben dat hij de grote broer is.

4 opmerkingen:

MorganMagic zei

fijn dat jullie zo'n goeie begeleiding krijgen! zo kan M. opgroeien als blije grote broer, en zo hebben jullie een houvast!

Anoniem zei

Dat komt me heel bekend voor.
J is nu een concurrent geworden die naar hetzelfde speelgoed gaat grijpen, terwijl hij dat tevoren niet was. Saucisse is ook enorm agressief naar Susette. Die mag NIETS (letterlijk) aanraken of Saucisse wil er ineens mee spelen. Alleen Susette is al wat groter en wat sterker en laat niet met zich sollen... Met ruzie en schreeuwen als gevolg.

Karin Kustermans zei

En weer denk ik: M. heeft geluk dat hij in zo'n warm, bekommerd nest opgroeit, dat hem zoveel kansen geeft om zichzelf te zijn en gelukkig te zijn!

Anoniem zei

ja het is vast niet makkelijk voor M om zijn broertje te laten meedelen in zijn speelgoed maar dat zal wel beteren hoor en gelukkig krijgen jullie goede begeleiding dus hou er de moed in he lieze het zijn zo'n twee lieverds groetjes