zondag 9 juni 2019

1347 De Nigrae Pestos Ludo (The Black Plague)

Kickstarter die vorige week toegekomen is.
Het is vooral een biedspel.
Je biedt op de acties. Bieden doe je blind, dus de tegenspelers weten niet hoeveel je inzet en moeten dus gokken en bovenbieden/onderbieden.
Verlies je de bieding, dan kan je dit recupereren in geld of assistenten (meeples). De winnaar van de bieding voert de actie uit.
De subjects die je kan 'kopen' zijn geïnfecteerd. En die moet je healen door een resourcekaart te discarden. Resourcekaarten kosten geld.
Als je subject healthy is, kan je de tekst gebruiken, die levert je een voordeel op. Om je karakter gezond te houden, moet je betalen.
Dus je moet ook zorgen dat je arbeiders laat werken zodat je geld binnen brengt.
Maw op het juiste moment op de juiste actie bieden. En zorgen dat je ook af en toe een bieding express verliest zodat je meeples of geld krijgt.
Daarnaast kan je ook nog als actie een medespeler beroven. En je kan investeren in developments (waardoor bepaalde acties beter/goedkoper worden).
Op het laatste van de ronde is er nog een event (actief in de volgende ronde) en het is meestal iets negatief. Door die events wordt er wel wat gestuurd, want daardoor gaan sommige actievelden wel erg belangrijk worden en zal er veel op geboden worden.
Wij ervaarden dit als een meerwaarde.
Tot slot heb je ook nog een uitbreiding. Zodat je quests kan scoren. We speelden direct met deze uitbreiding in het spel maar geen van beiden heeft hier op gespeeld (nogal duur in het begin, op het laatste niet meer interessant omdat je eigenlijk vanaf het begin je quests moet kennen om die goed te kunnen scoren).
Wij speelden met 2 en het was ok. Hij kan gespeeld worden tem 6 spelers maar dat is overkill. 3 of 4 spelers lijkt het beste.
Gameplay is goed.
Productiekwaliteit is belabberd. Drukfouten. Vast speelbord is uit 6 verschillende stukken ipv uit 1 stuk en alles verschuift daardoor voortdurend.

Geen opmerkingen: