vrijdag 28 juni 2019

Port Royal

Als afsluiter speelden we nog Port Royal. Een al wat ouder push-you-luck-spel.
Je gaat in je beurt kaarten trekken en tentoonstellen. Maar als je 2x dezelfde kleur van boot trekt, is je beurt onmiddellijk voorbij!
Er zijn boten-kaarten en voordeel-kaarten. Uit de boten kan je dan kiezen, die leveren je munten op. De andere kaarten kan je kopen en kunnen zowel voordelen (extra geld) als punten opleveren. Een aantal gespecificeerde kaarten (een setje) kan je in je beurt ook inleveren voor een betere kaart, met meer punten.
Daarna mogen de andere spelers in beurtvolgorde ook nog een kaart kiezen. Maar als ze ervoor kiezen een kaart te kopen, betalen ze wel 1 munt aan de speler die de kaarten getrokken heeft.
Veel geld verzamelen lijkt interessant om de beste kaarten te kunnen kopen. Maar pas op, er zitten ook 2 belastingenkaarten in. En dan moet je vanaf een bepaald bedrag de helft van je munten wegdoen.
Vanaf iemand 12 punten heeft, wordt de ronde uitgespeeld. Wie het meeste punten heeft, is de winnaar.
Het is een leuk fillertje. Neemt niet veel plaats in. Er is veel interactie tussen de spelers. Maar wegens al redelijk wat kleinere kaartspelletjes in de collectie gaan we deze niet aankopen. Ik speel wel met veel plezier mee als hij ergens anders op tafel komt!

Geen opmerkingen: