donderdag 21 november 2019

Heart of Crown - Fairygarden

Een typische deckbuilder in de japanse anime-stijl met elfjes.
Je start met een deck van 7 territory (munten) en 3 maids (minpunten). En dan ga je zo je deck uitbreiden met kaarten. Sommige actiekaarten, sommige territory (extra munten) en dan de puntenkaarten. Je moet je beurt wel goed plannen want als er een pijl op de kaart staat mag je een volgende kaart spelen. Bij andere kaarten staat er geen pijl en dan stopt daarna je beurt.
Een prinses koop je in je beurt met je munten. Maar pas op, wanneer je die koopt, moet je ook 3 gebruikte territory erbij leggen. En de laagste daarvan (startkaarten) leveren minpunten op. Je wil dus liefst pas een prinses kopen wanneer je de betere territory in je hand hebt. Puntenkaarten kan je enkel uitspelen als een domain en een prinses hebt.
Wanneer je een prinses en territory kaarten hebt, kan je ook kaarten uit je hand reserveren op je territory voor de volgende beurt. Dit mogen enkel actiekaarten zijn. Vanaf nu kan je kiezen om nadat je je kaarten gespeeld hebt, ofwel iets te kopen, ofwel een puntenkaart toe te voegen aan je territory. Wanneer je 20 punten hebt, kan je het spel beƫindigen. De andere spelers krijgen nog een beurt. Als iemand nog aan 20 punten geraakt, dan spelen de spelers met 20 verder tot aan 30.
Grote herspeelbaarheid door de hoeveelheid kaarten in het spel die je kan kiezen in welke combinatie je wil. Leuke artwork als je er van houdt (minder mijn ding). Simpele regels. Niets echt vernieuwends. Wie graag deckbuilders speelt, zal deze wel leuk vinden.
Minpunt is wel de erg kleine tekst op sommige kaarten. Eenmaal je de kaarten kent, levert dat geen problemen op. Maar in het begin moet je echt wel de kaarten overlopen want dit kan je echt niet lezen als je gewoon aan tafel zit.

Geen opmerkingen: