zondag 3 november 2019

Passing through Petra

Ook 1 van de koopjes op Essen.
Op een 3x3 grid ga je door een stap te zetten bepalen welke actie je doet.
Zet je een stap richting de plaza, dan neem je 2 tegels van de Plaza en schuif je die onder je playerboard. De vrijgekomen tegels plaats je bovenaan bij de juiste kleur.
Ga je richting de Siq, dan neem je 1 tegel van de Siq en schuif je die onder je playerboard. De vrijgekomen tegel gaat bovenaan bij de juiste kleur.
Neem je een stap richting de Market, dan ga je een worker plaatsen bij de kleur bovenaan en vermenigvuldig je het aantal tegels die er boven liggen met het aantal tegels van de matchende kleur onderaan je playerboard. Zoveel stappen zet je op het kleurenspoor, waarbij je bonussen kan verdienen en influence-markers kan plaatsen. Daarna gaan de tegels bovenaan weg.
Wil je richting de village gaan, dan neem je al je workers terug op hand en kies je een kaart die een voordeel oplevert.
Door je acties ga je influence-tokens kunnen plaatsen. Wie het eerste zijn 9 influence-markers gezet heeft is de winnaar.
Leuk spelletje, speelt op een klein uurtje met 2. Spelregels zijn op 5min uitgelegd. Toont ook mooi op tafel.
Beetje geluk nodig met je influencekaarten (goalkaarten die er voor zorgen dat je een extra influencemarker kan zetten nadat je die behaald hebt) maar vooral belangrijk van goed te plannen. Weinig spelersinteractie. Iedereen is bezig met eigen playerboard.
Goed genoeg voor wat we uiteindelijk betaald hebben. Maar blij dat we die niet aan volle pot gekocht hebben.

Geen opmerkingen: