zondag 17 november 2019

Rajas of the Ganges

Gisteren was er in de Krook een International Games Day waarbij verschillende spellenclubs en spellenspeciaalzaken samen werkten om de uitleg te geven. Het was ongelofelijk druk. Een succes!
Wij hadden geluk om tussen de Carcasonne, Azul,... een spel Rajas of the Ganges te kunnen meepikken.
Een mid-weight euro, workerplacement en met dobbelstenen. Waarbij je door verschillende acties vooruitgaat op 2 sporen en wanneer die 2 sporen elkaar kruisen wordt de laatste ronde uitgespeeld. Diegene die het meeste stappen heeft tussen zijn 2 gekruiste sporen, is de winnaar.
Je moet dus enerzijds balans vinden tussen de 2 puntensporen (punten- en geldspoor) en liefst ook zo snel mogelijk je extra meeples vrijspelen. Anderzijds is het belangrijk om daarna op het ene spoor sneller vooruit te gaan (grotere stapstenen) en zo aanspraak te kunnen maken op de overwinning.
Naast de 2 puntensporen heb je ook nog een botenspoor dat extra acties, punten, dobbelstenen,... oplevert. En ga je ook nog tegels aankopen en leggen op je playerboard wat ook nog punten en voordelen oplevert. En waarmee je geld kan krijgen als je speelt op het actieveld van de markt.
Het lijkt veel info maar eigenlijk zit het ook logisch in elkaar.
Net zoals zoveel spellen is resources (dus hier de dobbelstenen) krijgen niet zo gemakkelijk. Je hebt 1 actie die je wel extra dobbelstenen oplevert en die gelukkig gekopieerd kan worden.
Dobbelstenen hebben sowieso wel een geluksfactor. Gelukkig kan je soms je dobbelsteen manipuleren om hem om te draaien (6 naar 1 - 5 naar 2 - 4 naar 3 en omgekeerd). Of kan je een actie gebruiken om een aantal dobbelstenen te herrollen.
Typische workerplacement. Leuk innovatief mechanisme om de winnaar te bepalen.
Pluspunt is zeker ook het mooie kleurrijke artwork. En dat in combinatie met kleurrijke dobbelstenen.
3 van de 4 spelers vonden dit een leuk spel. De 4e speler vond er niets aan.
Zelf vond ik hem wel leuk. Maar aangezien we al een aantal workerplacements in de collectie hebben die beter zijn, kopen we hem niet aan. Wanneer hij op tafel komt, zal ik met veel plezier aanschuiven.

Geen opmerkingen: