donderdag 12 december 2019

Crystal Palace

Crystal Palace is een diceplacement spel.
Bepaal zelf de waarde van je dobbelstenen. Hoe hoger de waarde, hoe meer kans op de beste keuze en acties. Maar ieder bolletje op je dobbelsteen betaal je duur! En geld is schaars. Leuke twist.
Voor de rest een diceplacementspel waar je de beste combo's wil hebben, waarbij je op verschillende sporen kan spelen (ook beetje afhankelijk van je spelersbord) en waarbij geld lenen kan renderen maar het even goed je ondergang kan betekenen.
Met 4 speelden we 3,5u maar hadden we nooit het gevoel dat we al zo lang bezig waren. Ook weinig downtime. Je bent eigenlijk altijd wel bezig.
Interactie is er doordat je bij het dobbelstenen plaatsen niet zeker bent dat je ook die actie effectief zal kunnen uitvoeren, er zijn vaak meer dobbelstenenspots dan actiespots en de hoogste dobbelstenen schuiven door. Je kan dus op die manier verhinderen dat anderen die actie uitvoeren. Of je legt een hoge dobbelsteen op een lage waarde-spot, zodat anderen die actie niet meer kunnen kiezen als ze enkel nog dobbelstenen met een lage waarde hebben.
Artwork en thema spreekt me wat minder aan, uitvinders en de wereldexpo in de jaren 1849-1851 zijn niet zo mijn ding (terwijl ik dan wel van steampunk hou), maar gameplay is echt goed dus deze zal zeker nog op tafel komen.
Ook grote herspeelbaarheid wegens dubbele kanten op de spelersborden (x5), verschillende dubbele kanten en tegels op 1 van de actieplaatsen, waardoor je misschien net op een ander track gaat spelen dan een vorige spelsessie.

Geen opmerkingen: