maandag 27 februari 2023

Challengers

Challengers
Een 'capture the flag' deckbuilding toernooi-spel
Deze kan tem 8 spelers.
De spelregels zijn super-eenvoudig.
Bij het begin van iedere ronde kies je een 1 of 2 kaarten uit A, B of C-deck (afhankelijk van de hoeveelste ronde) en gooi je zoveel kaarten weg als je wil om je deck op te bouwen.
Je shuffelt in het begin van het toernooi je kaarten en in je beurt draai je kaarten tot je hoger bent dan het cijfer van de tegenstander (je telt daarbij alle kaarten die je omdraait op) en dan krijg jij de vlag. Daarna doet je tegenstander hetzelfde. Wanneer jij terug aan de beurt bent, leg je de eerder gedraaide kaarten op de 'bench', 1 plaatsje per unieke kaart. Zo speel je verder tot 1 speler geen plaats meer heeft op de bench om zijn kaart(en) te leggen of tot iemand geen kaarten meer kan omdraaien en niet boven het getal geraakt.
De winnaar krijgt een trofee-token.
Daarna schuif je door naar het volgende toernooitje. Zo ga je tegen elke tegenspeler 1x een spel spelen.
Op het laatste strijden de 2 personen met het meeste punten tegen elkaar, de winnaar daarvan is de winnaar van het toernooi.

Conclusie:
Leuk als filler of partyspel. Wel wat 'luck of the draw'. Maar al bij al valt het mee omdat je zelf je deck samenstelt. We speelden deze 2x na elkaar als toernooi en opvallend dat het beide keren dezelfde spelers waren die tegen elkaar moesten uitkomen. Er zit dus toch wel meer in dan je op het eerste zicht zou zeggen.
Artwork is grappig en past bij het soort spel: party.
Niet eentje die ik zelf zou kiezen maar wel leuk om eens met grotere bende op Meeples te kunnen doen.

Geen opmerkingen: