vrijdag 3 februari 2023

Epica AB

Ons eerste concertje van 2023: Epica met als voorprogramma Apocalyptica. In de AB.
En het was een hele belevenis.
Nog nooit zo onvriendelijk behandeld geweest bij de ingang en securitycheck. Bij het binnenkomen werden we letterlijk verschillende keren toegeschreeuwd 'mannen links, vrouwen rechts'. Verschillende mensen, die nog even samen stonden ivm tickets werden net niet fysiek uit elkaar getrokken. Zelfs de security die daarna moest fouilleren en handtassen nakijken gaf toe dat de manier waarop ze dit deden er over was.
Gelukkig was dit geen voorbode van het concert.
We konden gelukkig nog zitplaatsen scoren. Wel helemaal aan de zijkant, maar toch nog een goed genoeg zicht op het podium, al was de linkerkant niet volledig zichtbaar.
Apocalyptica was goed. Mooie balans tussen eigen nummers en covers en tussen nummers met zang en instrumentale songs. Maar voor mij hoefde de set niet zo lang te duren. Een halfuurtje minder, was ook mooi geweest.
Epica was zoals altijd fantastisch. De gekende nummers, een aantal nummers van de nieuwe cd, goeie lichtshow,... En een wall of death van het begin van het podium tot het einde van de zaal.
Enige puntje van kritiek: niet tot het laatste kunnen blijven omdat we onze trein moesten halen. Tijdens het laatste nummer moesten we echt wel vertrekken. Jammer.

Geen opmerkingen: