zondag 12 november 2023

Fotobiënnale Oostende - dag 1

Net zoals 2 jaar geleden was er in Oostende een fotobiënnale. Deze keer wisten we het op voorhand en hadden we het allemaal goed op voorhand gepland. Tickets voor de binnenlocaties op vrijdag. De buitenlocaties op zaterdag. Zo hadden we ruim de tijd om alles te zien. M kon vrijdag ook mee want geen school die dag, dus ideaal om er een weekendje Oostende van te maken.
We begonnen de dag met Fort Napoleon. De 1e fotograag/kunstenaar viel ons tegen. Te expliciet. Gelukkig waren er nog andere werken te bewonderen.
En ja, ik werd instant verliefd op de werken van Jenny Ymker. Maar ook de naaktportretten van Olivier Valsecchi waren prachtig.
Daarna gingen we naar de Amandine, waar je zowel de boot als de foto's kon bezichtigen. Ok maar niet meer dan dat.
Even naar het appartement om iets te eten en dan de volgende locaties. Mu.Zee vonden we allebei maar niets. Zowel de foto's als de tentoongestelde werken in het museum zelf spraken ons helemaal niet aan. Gelukkig kwamen er nog locaties.
Via het Leopoldpark (enige buitenlocatie van de dag) en De Grote Post zagen we het werk van Mous Lamrabat. Exotisch met een knipoog naar het westen. Top-foto's!
In de Peperbusse werd een intieme, donkere sfeer gecreëerd die het werk van de fotografen prachtig tot hun recht liet komen. Een hele ervaring.
Daarna ging het richting de Anglicaanse Kerk. En ook daar werden we overdonderd. Het filmische werk van Julia Fullerton-Batten raakte ons. En de setting maakte dit nog zoveel beter. Het 3e wow-moment van de dag.
Met nog 1 locatie te gaan, trokken we verder. In het Ensor-huis was het ok maar niet in vergelijking met wat we al zagen. Er deden ook kunstgalerijen mee en daar bezochten we ook nog eentje van. Maar het kon opnieuw niet tippen aan wat we al zagen.
Intussen was het ook aan het regenen en had M het wel gehad. Met een beloofde pannenkoek gaan eten en daarna naar het appartement was het voor hem wel ok.
Zo zat onze 1e dag fotobiënnale er op en konden we uitkijken naar de volgende dag.
Fort Napoleon - Jenny Ymker
Fot Napoleon - Olivier Salsecchi

Fort Napoleon

Amandine
Mu.Zee
Leopoldpark - Mous Lamrabat


De Grote Post - Mous Lamrabat
De Peperbusse
Anglicaanse Kerk - Julia Fullerton-Batten
Ensor-huis

Onderweg

Geen opmerkingen: