vrijdag 17 november 2023

Quibbles

Quibbles
Eentje van de Essen-loot van een vriendin. Stond ook op onze radar.
Kaartspelletje waarbij je wel wat moet rekenen. Tellen tot 6 is belangrijk!
Doel van het spel: als 1e 21 (of meer) halen met max 6 afgelegde kaarten in je tableau.
In je beurt kies je uit 4 acties:
- je legt een kaart op de aflegstapel en neemt de som van de cijfers op de kaarten die gelijk is aan het cijfer op de afgelegde kaart. Bv je legt een 6 af en dan mag je alle combi's die een 6 als uitkomst hebben nemen.
- je legt de som van cijfers op de kaarten op de aflegstapel en en neemt de kaarten met hetzelfde cijfer als de som die je aflegde. Bv je legt een 2 en een 3 af en dan neem je alle kaarten met cijfer 5.
- je legt een kaart bij in de rij en neemt de 2 bovenste kaarten van de trekstapel
- je legt een kaart in je tableau en legt daarbij x-aantal kaarten af. X is gelijk aan hetzelfde cijfer zoveel maal afleggen. Belangrijk hierbij is dat je ook als je meer kaarten van dat cijfer hebt, je ze allemaal moet afleggen. Bv wil je een 3 spelen moet je minimaal 3 drieën in je hand hebben. Je legt eentje in je tableau en de rest op de aflegstapel. Als je nog meer drieën in je hand hebt, moet je die ook afleggen.
Als iemand zijn hand leeg speelt, moeten alle spelers hun hand afleggen en krijgt iedereen 6 nieuwe kaarten.

Conclusie: Artwork is koddig! Vrolijke kleuren, grappige tekeningen,... An sich is dit niet belangrijk en is het enkel het cijfer dat er toe doet, maar het is wel fijn om naar te kijken.
Gameplay vraagt wel wat denk- en vooral rekenwerk voor een fillertje. Maar eenmaal je mee bent, speelt het wel vlot. Ideaal als afsluitertje na een groter spel.

Geen opmerkingen: