maandag 26 augustus 2024

Lagos de Covadonga

Het had zo mooi kunnen zijn…
Vroeg opstaan want om 8u vertrok de bus al. Je moet minstens 4-5 dagen op voorhand een bus reserveren, want met de auto kan je niet meer tot de meren. En dan moet je dus geluk hebben met het weer. Hoewel de voorspellingen toen we reserveerden ok tot goed waren, hadden we dat geluk dus duidelijk niet. Het was de slechtste dag van onze vakantie: wolken, mist, regen, koud.
Later hoorde N in een informatiepunt (van andere toeristen die info vroegen) dat de meren in de zomer vaak in de mist liggen en dat je die beter in het voorjaar bezoekt
We hebben dus snel de wandeling (ongeveer 3km, peanuts dus) gestapt, een paar foto’s genomen en dan gaan schuilen tot we een uur later de bus terug hadden.
En intussen bibberen, want alle broeken waren kletsnat, mijn regenjas bleek zo lek als een zeef te zijn dus ook mijn trui, t-shirt,… kon je uitwringen.
Normaal gingen we nog stoppen aan de basiliek (en dan op de terugweg ook bij een aantal miradors, souvenir- en artisanale winkeltjes) maar omdat iedereen nat en koud was, zijn we gewoon terug naar het huisje gegaan. Een goeie warme douche zou meer deugd doen!
De basiliek zullen we dan wel op 1 van de laatste vakantiedagen bezoeken. Wanneer het hopelijk beter weer is!









Geen opmerkingen: