zondag 25 augustus 2024

Para - Picos de Europa, here we come!

Onderweg naar Para met tussenstop San Vincente de la Barquera.
Vrijdagavond vertrokken we naar goeie gewoonte op reis. Het enige verschil: P gaat deze keer niet mee. Met de wandelvakantie die gepland staat, is het voor hem niet mogelijk. Gelukkig is J wel thuis die hem goed zal verwennen. Al was het afscheid toch moeilijk.
Onderweg verliep de reis voorspoedig en zagen we al vanaf de ochtend mooie bergformaties. Eerst de Pyreneëen, later de Spaanse bergketens. Na een tussenstop in San Vincente de la Barquera- dat nu zijn glans wat verloren had in tegenstelling tot vorig jaar- konden we naar Panes doorrijden. 
Van daar uit was het nog een klein stukje tot we bij het huisje in Para waren. Het kostte ons wel wat Spaanse vaardigheden om op het juiste tijdstip van aankomst binnen te mogen. Maar het is ons gelukt.
Het huisje bleek bij 1e inspectie vrij basic. Wel mooie slaapkamers en elk een eigen badkamer. Maar van toebehoren in de keuken ea was het erg pover. Ook de hygiëne was niet wat we gewend zijn, met bv schimmel op de frigo. Dat we dan ook allemaal erg moe waren na 16u reizen en het bewolkt en regenachtig was, deed er ook geen goed aan.
We gingen dus maar vroeg naar bed in de hoop de volgende dag een beter idee te kunnen vormen van onze omgeving.

Geen opmerkingen: