maandag 26 augustus 2024

Ruta del Cares

Onze grootste wandeling, en ook de bekendste in de Picos de Europa, is de Ruta del Cares.
Vroeg opstaan, zodat we met de auto zeker een parkeerplaatsje hadden in Poncebos, want een bus reserveren was natuurlijk niet meer mogelijk (logisch, want 30 plaatsen per bus die 5x heen rijdt en 5x terug rijdt, is veel te weinig voor het aantal mensen die naar Bulnes en de Ruta del Cares willen!). En dat lukte, een goed parkeerplaatsje op ongeveer 15min stappen van de start van de route.
Op een wandelpad, op hoogte halverwege in de kloof, de rivier Cares volgen van Poncebos tot Cain en terug. Goed voor 23km en de extra kilometertjes van en naar de auto, brengt het totaal op ruim 25km wandelen.
Gelukkig hebben we onze planning dus herwerkt, want deze wandelroute gingen we met M nooit kunnen wandelen in de regen.
Maar op donderdag was het wel ideaal wandelweer. Rond de 20° in het gebergte, zon en wolken en droog. We startten met een pittige klim die ongeveer 2km doorgaat, beetje afzien in het begin. Maar vanaf dan was er een mooi wandelpad door de kloof. Achter iedere bocht wel een ander uitzicht. Wolken die een spelletje spelen door bergen te verstoppen en plots komen die dan tevoorschijn in een stralende zon. Mooi om te zien.
Dichter bij Cain ga je ook een aantal tunnels door om daar bij een stuwdam een prachtig zicht te hebben op een meertje gevormd door de rivier.
In Cain zelf hielden we onze picknick naast de rivier. Om dan het stuk helemaal terug te stappen. En opnieuw tot de vaststelling te komen dat het uitzicht vanaf de andere richting ook weer interessant is. 
Na 7u15min stappen (en 45min voor allerlei pauzes) kwamen we terug in Poncebos waar een frisse cola deugd deed!
Chapeau voor M en N die deze serieuze dagtocht vlot uitstapten!






Geen opmerkingen: