vrijdag 9 augustus 2019

L.A.M.A

Lama.
Leg Alle Minpunten Af.
Een heel simpel kaartspelletje. Een fillertje
Je krijgt 6 kaarten. De 1e kaart wordt gedraaid en daarna moet iedereen in spelersvolgorde eenzelfde cijfer of eentje hoger leggen. Na een 6 kan een lama gelegd worden. Op een lama kan een 1 gelegd worden.
Je kan kiezen of je een kaart bij neemt van de trekstapel of eentje op de speelstapel legt. Je kan ook passen. Waarbij je dan het aantal minpunten krijgt hetzelfde als je cijferaantal, waarbij de dubbele kaarten maar 1x minpunten opleveren bv 2 vieren tellen voor 4 minpunten, 5 vijven tellen voor 5 minpunten. Maar een 5, 6 en 1 leveren al 12 minpunten op. Een lama telt voor 10.
Als iedereen past, stopt de ronde. Ook als iemand alle kaarten uit zijn hand weggespeeld heeft, stopt de ronde en mag deze speler een schijfje (minpunt van 1 of 10, afhankelijk van de kleur van schijfje) terugleggen.
Het spel stopt wanneer iemand meer dan 40 minpunten heeft. De speler met de minste minpunten is de winnaar.
Hoewel we gelachen hebben tijdens het spelen, is het niet iets wat ons aanspreekt. Sowieso zijn party-spellen minder ons ding.
Komt er nog bij dat de gameplay helemaal niet uniek is. Wij speelden vroeger als kind gelijkaardige spellen met een gewoon pak speelkaarten of met uno-kaarten.
Het lama-thema zorgt er wel voor dat dit net wat aantrekkelijker is dan de alternatieven.

Geen opmerkingen: