vrijdag 23 augustus 2019

Stezka korunami stromu

Of misschien makkelijker uit te spreken: Treetop Walkway.
Eerst met een ski-lift naar omhoog, daarna meer dan 600m door de boomtoppen wandelen om dan nog hoger te gaan en op 40m hoogte op de heuveltop een adembenemend zicht te hebben over een deel van het Lipnomeer en een deel van het nationale park van Sumava. Als het echt heel mooi weer is, zou je zelfs in de verte de Alpen moeten kunnen zien.
Wie wil kan daarna via een lange, snelle glijbaan die door het hart van de toren loopt, naar beneden.
Het was een dagje grenzen verleggen, want zowel M als J hebben last van hoogtevrees.
Bij M valt de hoogtevrees wel mee, hij was eerder gewoon zenuwachtig maar ontspande wel eens hij op de ski-lift zat. En hij durfde zelfs via de glijbaan naar beneden.
Voor J was het echter afzien. Hij had echt schrik, vond er helemaal niets aan. Toch chapeau, want hij heeft het wel gedaan!
Na het bezoek aan de treetop walkway, kon je daarboven ook nog in het Forest Kingdom Adventure Park (in het Tsjechisch: Kralovstvi lesa) de kinderen uitlaten in de speeltuin. Dit leek in het begin vooral voor de kleinsten, tot ze het echte avontuurlijke stuk ontdekten en we hen kwijt waren. Gelukkig was het lekker warm in het zonnetje en konden we genieten van het uitzicht.
Het laatste lastige stuk kwam er nog aan: terug naar beneden. Ofwel deed je dat te voet, wat toch wel een eindje was. Ofwel gingen we terug met de ski-lift. J mocht kiezen en ongelofelijk maar hij zette zich opnieuw over zijn angst heen en koos voor de stoeltjeslift naar beneden. We zijn echt wel trots op hem hiervoor!
 
 

Geen opmerkingen: