vrijdag 9 augustus 2019

Roll Player

Dit dice-placement-spel hebben we al een aantal keer op het oog gehad. Zeker nu hij met nieuwe uitbreiding op Kickstarter stond. Maar omdat hij niet zo goedkoop is, wouden we hem eerst eens spelen.
Het basisspel is geen moeilijk spel. Maar het vraagt wel wat denkwerk.
De startspeler gooit 5 dobbelstenen en plaatst die van laag naar hoog op de spelkaarten 1 tot 5. Elk om beurt met de klok mee kies je een dobbelsteen. En die dobbelsteen leg je in 1 van de rijen. Afhankelijk van de plaats, triggert dit een actie die er voor zorgt dat je een dobbelsteen kan manipuleren door bv op de tegengestelde kant te draaien, een cijfer hoger of lager te draaien,... Naast het manipuleren van de dobbelstenen, kan je ook een schijfje verschuiven. Dit is van belang om bepaalde kaarten te kunnen spelen en tijdens de eindtelling kan dit ook plus- of minpunten opleveren.
Nadat iedereen de dobbelsteen gelegd heeft en de actie uitgevoerd heeft, wordt er in volgorde van het cijfer op het kaartje bij de dobbelsteen gekocht uit de markt. Die kaarten zorgen voor extra punten, een extra kracht, set-collection,...
Uiteindelijk is het de bedoeling om per rijtje dobbelstenen een bepaald aantal ogen te halen, afhankelijk van een kaart. Per rijtje levert je dat punten op. Ook de gekochte kaarten kunnen punten opleveren en je kan nog extra punten halen door het verschuiven van je blokje.
Het is een leuke puzzelaar met dobbelstenen. Moeilijker dan bv Sagrada, maar nog altijd vrij simpel van gameplay en doel. Door de verschillende startkaarten allerhande wel een grote herspeelbaarheid.
Als hij op tafel komt, zullen we deze met veel plezier meespelen. Maar aangezien we onlangs investeerden in de Kickstarter met uitbreiding van Dice Hospital en het spel al in de vriendengroep aanwezig is, zal hij niet aan de collectie toegevoegd worden.

Geen opmerkingen: