maandag 26 augustus 2019

Over kabouterhuisjes, walvissen en een duivelsmuur (Vyssi Brod)

Een natuurwandeling in en rond Vyssi Brod. We volgden 2 wandelroutes, de eerste was de abtenwandeling II en halverwege zijn we daar van afgeweken om de rode wandeling richting de Duivelsmuur te volgen en zo terug te keren naar het klooster van Vyssi Brod. Geen lange wandeling, ongeveer 7,5km, maar wel pittig. Een paar keer verkeerd lopen, heel wat klimmetjes naar boven, P die met zijn korte pootjes niet zo snel was,... Maar het was wel de moeite.
We liepen letterlijk door het bos. En in Tsjechiƫ vind je kabouterhuisjes in het bos. Kleine, grote, oranje, rode, groene, blauwe,... In allerlei kleuren en formaten zagen we paddestoelen.
Tijdens het wandelen zagen we ook 'walvissen', stenen die begroeid zijn met een laag mos en die gewoon tussen de bomen liggen.
En ons doel was de 'duivelmuur', een soort lawine van stenen die je kan beklimmen en die een mooi uitzicht geven op de valei. Echt wel de moeite om de klim te maken. En voor wie liever niet aan hiking doet: ook te bereiken met de auto tot op 200m van de top.
Paddestoelen
Walvisstenen
Duivelsmuur en uitzicht

Geen opmerkingen: