donderdag 28 juni 2007

Valse kroep

Deze nacht is M volledig in paniek wakker geworden. Hij kon geen adem halen, had pijn en was daardoor in paniek. Ook moest hij enorm hoesten, echt als een zeehondje. En hij was hees. Toen hij gekalmeerd was mocht hij bij ons in bed om zo verder te slapen. Hij is nog een paar maal wakker geworden omdat hij geen adem kon halen. Heel beangstigend voor zowel hem als voor ons.
Deze namiddag hadden we dan een afspraak bij de kinderarts en het verdict: valse kroep. Dus straks wat junifen om het ontzwellend effect en dan maar hopen dat het helpt.
Jammer genoeg is het wel besmettelijk, dus er is kans dat J het ook nog krijgt. Duimen maar dat J ervan gespaard blijft.

3 opmerkingen:

dit ben ik... zei

Bij ons heeft de middelste het gehad. Tot ze 5 was, bij elke verkoudheid. Die zijn wel besmettelijk, maar of een kind "aanleg" heeft om hierop te reageren met valse kroep is niet besmettelijk. Dat heb je of dat heb je niet.
Het middel bij uitstek is stomen. In de badkamer gaan zitten, douche of kraan zo heet mogelijk laten stromen, zodat alles in een vochtige damp gehuld wordt. Succes zou ik zeggen, maar dat is niet echt op zijn plaats zeker :-)

Anoniem zei

Dag Lieze en co ,

Veel beterschap gewenst aan M en hopelijk krijgt J er geen last van.

Nog een prettig weekend en hopelijk tot dinsdag.

Groetjes,
OM Cica

Anoniem zei

Hallo Lieze, in de badkamer gaan staan en de warm waterkraan laten lopen zodat er veel stoom ontstaat is ook goed voor kroep of valse kroep, dat verlicht de luchtwegen,ik heb dat vroeger met mijn oudste ook moeten doen. Groetjes